Vælg dit sprog

 

Skal du forbedre rensningen af dit spildevand fra din husstand eller i fællesskab med andre fra din landsby? Så se her !

 

Pilerensninganlæg opfylder alle de krav man kan forstille sig, når det gælder miljø, klima og bæredygtig grøn omstilling. Blot et eksempel: 125 m2 pilerensningsanlæg binder 1 tons CO2 pr år! Men der er en lang række andre fordele for klima, miljø og biodiversitet med den oase i landskabet, som et pilerensingsanlæg er. I tilgift får man sikkerhed for at opfylde alle fremtidige krav der måtte komme, fordi der simpelthen ikke ledes noget ud af anlægget. Og der anvendes ingen kemikalier eller avanceret elektronik, der kan bryde sammen. Der anvendes meget lidt energi - blot lidt strøm til en lille pumpe der fordeler spildevandet effektivt.

 

 

Siden 1997 er der bygget pilerenseanlæg til mere end 5000 husstande i Danmark med Center for Recirkulering som rådgiver! Hertil kommer en lang række anlæg i udlandet. Af de 5000  husstande ligger en række i mindre bysamfund på mellem 2 og 90 husstande, og i skrivende stund arbejdes der på et fællesanlæg til op mod 400 husstande i udlandet. Vælger man et pilerenseanlæg designet og dimensioneret af Center for Recirkulering, får man et unikt anlæg, der er skræddersyet til den specifikke situation for ejendommen og til det lokale klima. Center for Recirkulering udarbejder i hvert enkelt tilfælde en udførlig rapport, der nøje beskriver, hvordan anlægget skal udføres og vedligeholdes i drift. I denne rapport er alle oplysninger som skal bruges til ansøgning hos kommunen om anlæg. Center for Recirkulering kan dog også udføre ansøgningsproceduren. På denne måde spares både tid og penge.

 

Som noget nyt, og helt i overensstemmelse med vores ønske om, at alt vand skal indgå i et kredsløb, arbejder vi nu også med produkter, som gør det muligt at rense og genanvende regnvand og gråt spildevand. Vore produkter renser vand helt op til drikkevandskvalitet.

 

Selvom vore pilerenseanlæg er veldokumenterede og godt indarbejdet på det danske marked, har vi ikke lænet os tilbage i stolen, men arbejder til stadighed på at forbedre og videreudvikle spildevandsrensning vha. træer. I efteråret 2018 har Institut for Bioscience på Aarhus Universitet i samarbejde med Center for Recirkulering færdiggjort en rapport ved rørende slambehandling i pileanlæg. Vi kan nu rådgive om, hvordan man kan udforme anlæg uden bundfældningtank. Det betyder samtidig at der ikke længere vil være afhentning af slam en gang om året. Den behandles på stedet af kompostorm til kompost, der kan udtages efter 10 år. Derved spares penge til ordningen med afhentning og etableringen bliver en smule billigere, idet der ikke skal etableres bundfældningstank, men dog en lidt dyrere pumpebrønd end normalt. 

 

Udover pileanlæg til rensning af husspildevand arbejder vi også med anlæg til fordampning og genindviinding af næringsstoffer af overflade- og procesvand med indhold af næringsstoffer fra landbrug og industri. Det kan f.eks. være befæstede arealer foran køresiloer med ensilage eller procesvand fra en virksomhed. Det største samlede anlæg, vi har designet, er på mere end 30 ha til restvand fra en kartoffelmelsfabrik. endvidere har vi lavet anlæg til phytoremediering af metaller fra vand fra genbrugsvirksomheder.

 

Center for Recirkulering rådgiver om:

  • Pilerenseanlæg til husspildevand fra enkelthuse og fællesanlæg til små og store landsbyer
  • Beplantede filteranlæg
  • Pilevegetationsfiltre til fordampning af blandt andet overflade- og procesvand, samt recirkulering af næringsstoffer.
  • Recirkulerende anlæg for både slam og og næringsstoffer i spildevandet

 

I menuen er der meget mere information på de tilknyttede sider, og man er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information. 

 

God fornøjelse

Peder K. S. Gregersen

+45 40175214

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.